Grondingsmeditatie en verbonden zijn met de plek waar je bent


Gronden of aarden is het belangrijkste van alle energetische technieken die er zijn. Om onze taak hier op aarde te kunnen vervullen, moeten we goed gegrond zijn. Wat betekent dat nou? Het klinkt zo eenvoudig, en er zijn zoveel technieken voor… wortel schieten vanuit je voeten of energie van de aarde opzuigen door je eerste chakra…

Maar zo makkelijk is het voor mij nooit geweest. Ik kon door de energetische oefeningen altijd wel mooi contact maken met de aarde en energie stromen, maar dat was het dan ook wel. Maar gegrond zijn, houdt zoveel meer in dan alleen maar energie kunnen stromen. Het is het gevoel van thuis zijn in je lichaam, van thuis zijn op het plekje aarde waar jij je op dat moment bevindt. Het in het hier en nu kunnen zijn. Wat was het moeilijk voor mij om te houden van de plek waar ik nu ben, hier in Nederland. Ik had altijd zo’n onrust in mijn lijf, ik moest altijd onderweg zijn. Het maakte niet uit waar naar toe, als er maar een bestemming in het vooruitzicht lag. Was ik net geland met het vliegtuig op Schiphol, begon ik alweer met het plannen van mijn volgende reis. Zonder een reis in het vooruitzicht kwam er een gevoel van zwaarmoedigheid over mij heen.

Totdat ik een aantal jaar geleden een reis naar Indonesië maakte, naar Bali om precies te zijn. Ik begreep en voelde het land waar mijn familie vandaan komt. Ik voelde de heimwee naar het land wat ze achter moesten laten, ik voelde het verdriet om het verlies van hun identiteit, hun wortels. Verbannen naar een koud land waar ze niet welkom waren, waar ze diep van binnen niet wilden zijn, ook al identificeerden ze zich ermee. Ik heb ook de verbinding met het land kunnen herstellen door daar bewust te gronden en de energie van de aarde daar te ontvangen. Daarmee kon ik mijn eigen DNA verbinding herstellen. Ik heb gerouwd om een land wat niet meer bestaat, een verleden wat afgesloten is en wat we alleen nog maar in dromen vinden.

Eenmaal weer terug in Nederland, merkte ik dat ik tot rust was gekomen… een paar maanden later was ik zelfs nog steeds niet bezig met een nieuwe reis te plannen. De rust is gebleven, een nieuwe diepere laag in mijn gronding is gekomen. Ik voel me thuis waar ik ook ben op de wereld, ik voel me thuis in mezelf. Ik reis nog steeds heel graag, maar het moeten is er vanaf. Het is nu een mogen geworden en wat een vrijheid geeft dat.

Ik ben een sterrenwezen op aarde en ik ben hier thuis.

Deze meditatie helpt je te gronden, om je af te kunnen stemmen en contact te maken met de aarde en de plek waar je bent. Geniet ervan en geef de moed niet op als het niet in 1 keer lukt om de healing op alle niveaus te voelen. Langzaam gaat het beter.

Grondingsmeditatie:

Zie of visualiseer een prachtige zon boven je hoofd, het is jouw eigen zon, vol met je eigen hoger zelf energie.

Voel of zie hoe uit die zon een grote straal zonlicht op je neer straalt.

Het licht stroomt door je heen alsof het een buis van licht is, ter grootte van een sinaasappel.

Bij je stuitje stroomt het licht uit je lichaam en gaat de buis de grond in.

Lager en lager door alle aardlagen heen totdat het bij het hart van Moeder Aarde aankomt.

Het licht maakt contact met Moeder Aarde en vermengt zich met haar energie.

De nieuwe energie, een mengsel van jouw licht en energie van Moeder Aarde stroomt door dezelfde buis van licht naar boven.

Door alle aardlagen heen, door je lichaam heen, naar jouw eigen zon.

En voel, zie of weet hoe de 2 stromen energie door jou heen stromen.

Je bent de verbinding van je Hoger Zelf met Moeder Aarde.

69 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Start hier jouw gratis meditatie

  • Facebook van Inge van Straalen
  • Instagram van Inge van Straalen
  • YouTube kanaal van Inge van Straalen