Bevrijd je boosheid!


Boosheid heb ik heel lang een moeilijke emotie gevonden. Ik heb als kind nooit geleerd dat op een goede manier te uiten. Mijn familie was er goed in om het te onderdrukken of op hele subtiele manieren te laten blijken. Een bepaalde zucht kon al een wereld van boosheid in zich dragen.

Later, als lichtwerker leerde ik over het effect van mijn energie op andere mensen en kwam ik erachter dat als ik alleen maar heel sterk boos aan iemand dacht, het al invloed heeft op die persoon. Mijn conclusie was dus, dat het belangrijk was om wat ik bestempelde als negatieve emoties, zo snel mogelijk te transformeren, zodat er alleen maar weer liefde overbleef.

Maar boosheid heeft ook grote geschenken in zich. Het helpt om grenzen te zetten en te bewaken. Het helpt om je kracht te voelen, je focus te geven. Het helpt je lichaam een extra boost te geven, zodat je net die extra stap kan zetten. Als je er niet naar kijkt, of het niet omarmd, zeg je ook nee tegen je eigen kracht.

Als je boosheid opkropt, of onderdrukt, houdt het je kracht gevangen. Als je geluk hebt ga je door totdat het er ineens uitkomt in ongecontroleerde woede of agressie. Daarmee richt je veel meer schade aan, dan wanneer je de boosheid gewoon meteen geuit zouden hebben. Als je minder geluk hebt, zoals ik, onderdruk je het en kan het je innerlijke vuur bevriezen en reduceren tot een klein vlammetje. Het is alsof je maar de helft van je levenskracht tot je beschikking hebt. Alsof mijn cellen zelf langzamer draaiden door een koude die zich in mij had gevestigd. Een bescheiden stomp in een kussen lukte mij vaak nog wel, of een hardgrondig &^%%$@@ kreeg ik er ook nog wel uit. Vaak gevolgd door een schuldgevoel of een verschrikt gevoel kwaad te hebben gedaan.

Langzaam, heel langzaam, ben ik begonnen om de boosheid in mijzelf los te laten, toe te laten. Mijn oordelen over boosheid los te laten. Mezelf toestemming te geven om boosheid te voelen. En mezelf ook toestemming te geven om mijn kracht te voelen. Want oei oei oei, wat een oordelen had ik ook daarop zitten!

Langzaam, heel langzaam, kwam ik in contact met de boosheid in mij. Geholpen door mooie leraren in de sportschool die lessen gaven gebaseerd op vechtsport, leerde ik loslaten en toelaten. Ik zette een ultraviolette bubbel om mijn aura heen en liet me meeslepen in woede en agressie. Ik ging naar optredens van boybands waar ik ongegeneerd de longen uit mijn lijf kon schreeuwen. Overtuigingen over hoe ik me zou moeten gedragen, werden steeds minder belangrijk.

Nu kan ik genieten van boosheid. Net zoals je kan genieten van geweldige vreugde waar je je door kunt laten meeslepen. Wat een kracht, wat een vuur!

Wat kun jij doen om ook in contact te komen met de stroom van je kracht, je boosheid, je vuur?

Begin eens met de volgende oefening:

1. Overtuigingen vernietigen

Pak een groot vel papier, een pen en een rode marker of stift. Schrijf bovenaan het papier:

ALS IK BOOS BEN:

En schrijf vervolgens alles op wat in je opkomt. Censureer jezelf niet. Dus het zou kunnen dat je schrijft "vernietig ik alles wat goed is" of "ben ik mooi". Laat het komen, ga het niet analyseren.

Als je voelt dat het klaar is. Kijk je naar het papier en wat je hebt geschreven. Vervolgens pak je de rode stift en schrijft met grote letters ONGELDIG erover heen. Daarna pak je het vel papier vast en je verscheurt het in kleine stukjes. Als je de gelegenheid hebt om de overblijfselen te verbranden, gooi de stukjes papier dan in het vuur en zie ze verbranden. Heb je die gelegenheid niet, dan neem je de stukjes papier in de hand en gooit ze in de vuilnisbak terwijl je visualiseert dat ze in vlammen opgaan.

Weet je trouwens dat als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief je toegang krijgt tot een fantastische meditatie van een half uur waarin je ongegeneerd je boosheid en boze fantasieën mag botvieren? Dus waar wacht je nog op?

#Pleiaden #Meditaties

51 keer bekeken
Contact

Inge van Straalen

Oegstgeest

0653103678

Skype: isstraalen

straalend@gmail.com

Straalend

KVK 67699294

NL05 ASNB 0943 0950 18

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

© 2017 by straalend.