MEDITATIE: in het hier en nu zijn


Een van de dingen die mij vaak tegenhoudt, is de neiging om niet volledig in het hier en nu te zijn. Het is af en toe zo lastig om mijn gedachten bij me te houden. Dan gaan mijn gedachten volledig met mij aan de haal, en mijn energie gaat lekker mee. Soms gaat de reis naar het verleden, naar gebeurtenissen die wel of niet prettig waren… soms gaat de reis naar de toekomst naar een bepaalde uitkomst van een gebeurtenis die wel of niet prettig uitpakt... en soms zelfs naar een alternatieve tijdslijn (of is het een dagdroom?) waarin situaties ontstaan die eerder niet zo zijn uitgepakt.

We zijn als mensen echte tijds- en dimensie reizigers!

Helaas is het gevolg van al dat reizen dat ik niet helemaal in het moment kan zijn en dat mijn energie vaak versnipperd is, omdat een stukje energie toch achterblijft in waar ik ook was met mijn gedachten. En ik kan alle energie goed gebruiken! Het is zo jammer om maar met een deel van jezelf te werken en niet volledig aanwezig te kunnen zijn. Daar komt dan ook nog eens bij dat energie die je ergens achterlaat, altijd zal blijven trekken en je aandacht weer zal opeisen. Je komt er dus eigenlijk niet los van!

In het Pleiadisch Werkboek van Amorah Quan Yin staat een methode beschreven die je helpt om je energie weer in het hier en nu te brengen. Het leek mij een goed idee om deze oefening samen met jullie te doen. Voor de mensen die graag meelezen en het boek ook hebben, het begint op pagina 166. Natuurlijk heb ik er een beetje mijn eigen draai aan gegeven, zodat het voor iedereen toegankelijk is en absoluut geen voorkennis noodzakelijk is.

Maar ook als je wel ervaring met Pleiadisch Lichtwerk of ander energiewerk hebt, is deze oefening / meditatie zeer de moeite waard. Je gaat de energie uit elk chakra terug halen uit het verleden en de toekomst en weer in het hier en nu brengen. Het is een lange meditatie geworden van 42 minuten, maar wat wil je ook: we gaan 7 chakra's af! Als je de techniek eenmaal beheerst, kun je een volgende keer een korte versie doen. Focus je dan op je eerste en zevende chakra.

Geniet ervan!

27 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Start hier jouw gratis meditatie

  • Facebook van Inge van Straalen
  • Instagram van Inge van Straalen
  • YouTube kanaal van Inge van Straalen