Zweverig???


Een van de grote misvattingen die ik vaak tegenkom, is dat mensen spiritualiteit ‘zweverig’ vinden. Nu begrijp ik wel waar dat vandaan komt. Het is inderdaad best moeilijk voor te stellen dat er mensen zijn die andere informatie krijgen uit bronnen die niet met het blote oog waar te nemen zijn. En ik weet ook dat voor veel mensen dat alles is wat spiritualiteit inhoudt. Het af kunnen stemmen op iets wat groter is, dan het kleine deel waar we gebruikelijk mee bezig zijn.

Maar spiritualiteit is zoveel groter. Het is je onderdeel voelen van iets groters en daar moedig je stappen in zetten. Het is je eigen aandeel zien in alles wat je niet bevalt in de wereld en daar moedig je eigen verantwoordelijkheid voor nemen. Het is een visie hebben voor een betere toekomst en daar moedig je leven aan wijden.

Het is zoveel makkelijker om je vast te bijten in vastgeroeste patronen, om je af te sluiten voor de liefde van anderen omdat het teveel pijn doet om de confrontatie met jezelf aan te gaan.

In plaats daarvan vluchten veel mensen in dingen die kortstondig plezier en afleiding geven. Denk aan alcohol, drugs, netflix en de eigen drama’s en slachtofferschap. Heerlijk om weg te zweven op de vleugels van de zekerheid dat alles blijft zoals het is en de dromen en visioenen van anderen af te kraken als vlucht uit de realiteit.

Hulde aan al die mensen die wel de moed hebben om hun stappen te zetten om de wereld beter te maken, om te durven dromen en die dromen ook in actie om zetten. Die hun innerlijke demonen in het gezicht durven kijken en verjagen met een keihard “boe”!

Dat is echte spiritualiteit en daar is niet zweverigs aan!


8 keer bekeken
Contact

Inge van Straalen

Oegstgeest

0653103678

Skype: isstraalen

straalend@gmail.com

Straalend

KVK 67699294

NL05 ASNB 0943 0950 18

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

© 2017 by straalend.