Wat zou liefde doen?

Als ik even niet meer weet wat ik moet doen, laat ik me altijd leiden door de woorden “wat zou liefde doen?”. Op die manier weet ik dat ik de hoogste keuze maak die op dat moment voor mij beschikbaar is.

Liefde is niet hetzelfde als lief zijn. Soms vraagt liefde aan mij om flink mijn grenzen neer te zetten en voor mezelf op te komen. Dat voelt voor anderen niet altijd even liefdevol. Maar uiteindelijk is jezelf wegcijferen voor de lieve vrede ook geen liefde.

Soms lijken lichtwerkers te lijden aan wat ik een tikje oneerbiedig het “Jezus-complex” noem. Het idee dat je grote opofferingen zou moeten brengen voor de verlossing van de mensheid. Daarmee houd je alleen maar het patroon van lijden in stand. En het idee dat de mensheid gevangen gehouden wordt en verlost zou moeten worden door jou.

Het is juist belangrijk mensen weer in contact te brengen met hun eigen kracht. Niemand gaat ons verlossen. Wij als mensheid moeten het zelf doen.

Dus vraag ik mezelf in momenten van twijfel altijd: “wat zou liefde doen?”. Op die manier heb ik nooit spijt van mijn keuzes, omdat het altijd de meest liefdevolle actie was die ik op dat moment zag.

29 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Start hier jouw gratis meditatie

  • Facebook van Inge van Straalen
  • Instagram van Inge van Straalen
  • YouTube kanaal van Inge van Straalen