De leeuw en de kitten

HET GAAT EROM HOE JE JEZELF ZIET

Jarenlang heb ik in mijn kantoor bij mijn laatste werkgever een poster aan de wand gehad. Het liet een schattige kitten zien die in de spiegel een grote leeuw zag staan. “Het gaat erom hoe je jezelf ziet” stond er in grote letters boven.

Wat leek dit toen een passende en inspirerende afbeelding. Ik voelde mij inderdaad de kitten die moest leren brullen als een leeuw. De kitten die moest leren de kracht van de leeuw te omarmen.

Veel van het werk dat ik deed op gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit was erop gericht om te leren hoe ik mijn kracht zou kunnen ontwikkelen. Wat een zoektocht om te vinden wat er nodig was om de kitten te leren brullen! En het lukte maar niet! Wat ik ook deed, de kracht scheen maar niet te komen.

Nu, jaren later, heb ik het losgelaten. Tja, dan ben ik maar de kitten. Omarm wat en wie je werkelijk bent, zonder je in allerlei bochten te wringen om aan het ideale beeld van een ander te voldoen. En om heel eerlijk te zijn: het ideale beeld dat ik voor MEZELF had bedacht. Het beeld dat als ik daar maar aan voldeed, mijn leven en alle puzzelstukjes op miraculeuze wijze in elkaar zouden vallen.

Hoe meer ik loslaat, hoe meer ik zie dat ik het helemaal bij het verkeerde eind had! Ik had het helemaal verkeerd om!!! Het besef drong van de week langzaam tot mij door. Ik was altijd al de leeuw, maar ik zag in de spiegel een kitten. Ooit ben ik gaan geloven dat ik een kitten was, die van alles moest doen om krachtig te worden.

Daarom zag de wereld ook een kitten en niet de leeuw die ik werkelijk ben. En als er ooit al iemand door mijn eigen projectie heen kon kijken, wilde ik het niet geloven. Zo hardnekkig was mijn kitten illusie!

Mijn werk van de laatste jaren heeft mij ertoe gebracht illusies naast mij neer te leggen. Steeds naakter te worden, steeds dichter naar mijn kern en daar is geen ruimte meer voor valse spiegelbeelden.

Soms is het heel erg waardevol om eens van perspectief te veranderen. Bekijk de wereld eens vanuit een andere hoek. Doe eens alsof het tegenovergestelde waar is van wat jij gelooft. Het zal je een verfrissende nieuwe blik geven op jezelf en de wereld.

26 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Start hier jouw gratis meditatie

  • Facebook van Inge van Straalen
  • Instagram van Inge van Straalen
  • YouTube kanaal van Inge van Straalen