Laat de strijd los

Wat heb ik mijn hele leven lang hard gewerkt en wat heb ik mijn leven lang hard gestreden. Heel hard mijn best gedaan om te kunnen zijn wie ik werkelijk ben. Maar het wordt mij steeds duidelijker dat het een methode was die veel van mij vergde. Het werkte heel goed, dat wel. Met tomeloze inzet kwam ik steeds een stukje verder bij mijn kern. Zodat ik mijn essentie kon laten schijnen.

Nu ben ik moe. Moe van het werken. En langzaam kwam het inzicht… ik hoef helemaal niet te werken! Ik hoef helemaal niet te strijden! Ik hoef alleen te ZIJN! Zijn wie ik werkelijk ben, spelen met wie ik werkelijk ben en de schaduwen en beperkingen niet langer te zien als obstakels waar ik met man en macht tegen strijd.

Het zijn nu heuvels in een prachtig landschap, die definitie geven aan het uitzicht. Die mij een ander perspectief geven op het uitzicht. Als ik een heuvel heb beklommen – en ja, ik geef het toe, dat kost soms best wat moeite als ik mij alleen focus op de klim en niet op het uitzicht – zie ik zoveel verder, kan ik de omgeving weer in een ander licht zien.

Het is een verandering van perspectief, maar het verlicht zoveel. Het geeft zoveel meer vreugde en bevrijding. Laat de moeiteloosheid toe in je leven. Door je te focussen op het zijn en de vreugde van de reis voelen de heuvels (en soms ook wel de bergen) minder als obstakels. Worden de obstakels onderdeel van het landschap en onderdeel van de schoonheid van je leven.

16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Start hier jouw gratis meditatie

  • Facebook van Inge van Straalen
  • Instagram van Inge van Straalen
  • YouTube kanaal van Inge van Straalen