Heb jij een spirituele naam?


Tijdens meditaties met het Hoger Zelf, krijg je vaak de kans om aan je Hoger Zelf je naam te vragen. En heel veel mensen krijgen daar ook antwoord op. Er zijn zelfs mensen die hun spirituele naam echt aannemen en het in het dagelijks leven gebruiken.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het heel lang niet begreep – misschien een overblijfsel van het oer Nederlandse ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’. Maar in de laatste jaren ben ik het gaan begrijpen. Ben ik het verschil in energie gaan voelen als iemand een andere naam aanneemt.

Voor zover ik het kan voelen, draagt de spirituele naam wat meer essentie energie met zich mee. Maar goed, het kan ook natuurlijk zo zijn dat iemand een naam heeft gekregen van zijn of haar ouders die niet zo goed bij diegene past.

Zo ken ik iemand die Marcel heet, maar ik kan zijn naam nooit onthouden. Op de een of andere manier denk ik altijd aan hem als Tom. Misschien past die naam beter bij wie hij nu hier is. Ik weet het niet, ik heb nooit naar zijn energie gekeken. Helaas heb ik nooit die toestemming van hem gehad. Oei, oei, en soms is het zo moeilijk om je te bedwingen!!!

Hoe dan ook, namen dragen energie met zich mee. Zo kun je energetisch het verschil voelen als een getrouwde vrouw die de naam van haar man heeft aan genomen, ineens haar meisjesnaam gebruikt. Soms is het heel subtiel, maar het kan ook een verschil van dag en nacht zijn.

Zelf heb ik nooit tijdens een meditatie mijn naam mogen ontvangen. Aan de ene kant wel jammer, ik had graag een mooie, onuitspreekbare maar mystieke naam gehad. Helaas. Zo werkt het voor mij niet.

Toen ik net begon met gidsen te praten, vroeg ik heel nieuwsgierig naar de naam van degene waar ik het meest contact mee had. En wat voor naam kreeg ik. Niet ‘Gevleugelde Arend’ of ‘Akazielomega’. Of verzin maar iets. Nee. Zucht… de eerste maakte zich bekend als Teun. Vond hij goed genoeg zo.

Als jong meisje was ik ook niet al te gelukkig met de naam die ik in dit leven meegekregen heb. Inge van Straalen. Ik vond maar zooooo gewoontjes! Mijn moeder heeft een prachtige Franse achternaam, dat wilde ik.

Ondertussen ben ik zo ontzettend blij met mijn naam. Ik had geen betere kunnen treffen vind ik nu. Het pas zo bij me. Misschien moest ik er gewoon in groeien. Kon ik als kind nog niet helemaal volledig de stra(a)len omarmen.

Dus nu ben ik Inge van Straalen. En dat is ook mijn spirituele naam. Op dit moment. Op deze plek. Voor wat ik hier nu kom doen.

Wie weet wat de toekomst nog brengen zal?

98 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Start hier jouw gratis meditatie

  • Facebook van Inge van Straalen
  • Instagram van Inge van Straalen
  • YouTube kanaal van Inge van Straalen