De verlichte mens


Wat heeft de Aarde nodig op dit moment? Wat heeft de mensheid nodig op dit moment? Essentiele vragen die veel Lichtwerkers, zoals ik, stellen op dit moment.

Welke meditatie kunnen we doen? Welke energie kunnen we aan de Aarde geven? Welk portaal moet er geopend worden?


En het antwoord wat ik van de gidsen kreeg, is simpel:“Zowel de Aarde als de mensheid heeft jou nodig, lichtwerker. En je hoeft daar niet veel voor te doen.”


Dat antwoord stelde mij vaak teleur, omdat ik had verwacht dat ik een of andere grootse epische reis zou moeten ondernemen. Door de vuren en het gevreesde land van Mordor (voor de niet Tolkien kenners: het rijk van het kwaad van “In de ban van de Ring”) het grote kwaad onder ogen zien en het ten val brengen.


En dat doe ik ook. Ik ben op een grootse reis. Wij allemaal. En er zijn vele Lichtwezens die in opperste ontzag naar onze vorderingen kijken.


Maar de reis leidt naar binnen. De reis leidt mij naar mijzelf. Naar de kleinste plekken en gedachten die niet zuiver zijn. Weer die gedachte dat ik beter ben dan een ander, dat ik het beter weet, dat mijn waarheid de beste is.


Weer een situatie dat ik de liefde in een ander niet herkende. Of juist dat ik een ander de plek in liet nemen die ik eigenlijk aan mezelf had moeten geven. Want “wat zou liefde doen” houdt ook in dat ikzelf net zoveel waard ben als een ander.


Ik heb het vaak over “het belichamen van je Lichtwerkerschap”. En voor mij is er niets zo belangrijk en uitdagend als dat. Het betekent al die prachtige theorieën van “daarboven” ook in de praktijk brengen. We zijn allen één. Hoe leef je dat in deze wereld?


Het gaat niet om perfectie. Het gaat er niet om dat we het allemaal altijd bij het juiste eind hebben. Het gaat erom dat we met z’n allen zoveel mogelijk uit ons hart gaan leven. En elke dag een stukje meer.


Er worden veel portalen geopend door vele Lichtwerkers over de hele wereld. Dat is belangrijk werk. Maar als wij vervolgens niet met liefde en respect met elkaar en onszelf omgaan, kunnen we blijven openen wat we willen.


De grootste uitdagingen zijn de balans vinden tussen onze nederigheid en in onze kracht staan. Onze eigen weg volgen en tegelijkertijd open blijven staan voor de wijsheid van anderen.


De ware verandering zal plaats kunnen vinden omdat een kritiek aantal lichtwerkers vanuit liefde gaat leven. En niet omdat een bepaald portaal nu eindelijk naar duizenden jaren geopend is.


De ware kracht zit in de mensheid. In ons mens-zijn. Daarom zijn wij geïncarneerd als mens. Omdat wij de innerlijke krachten kunnen ontsluiten. Zodat de mensheid kan uitgroeien tot de potentiële grootsheid. En de ware kracht en liefde weer kan omarmen.


Dus geniet van het openen van portalen en het schoonmaken van de roosters, lieve Lichtwerkers. Maar vergeet het ware werk niet: laat de verlichte mens in jou los.

135 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Start hier jouw gratis meditatie

  • Facebook van Inge van Straalen
  • Instagram van Inge van Straalen
  • YouTube kanaal van Inge van Straalen