Een pijnlijk inzicht

Af en toe frustreert de toestand in de wereld mij. Ik zie hoe mensen lijden en alles in mij wil het van de daken schreeuwen: dit werkt zo niet!!


Heb jij dat ook wel eens?


Dat gevoel van:

Hoe kan ik mensen nu aan het verstand brengen dat de oude wereld niet meer voldoet en dat we toch echt naar een ander soort wereld toe moeten?


Maar ik weet het ook wel… Je kunt mensen niet overtuigen van iets. Het moet langzaam doordringen. Ze kunnen iets pas aannemen als ze er klaar voor zijn. Je kunt alleen maar een zaadje planten.


Dat heb ik met vallen en opstaan geleerd.


Toen ik net met spiritualiteit bezig was, leerde ik van Neale Donald Walsh: Je creëert je eigen werkelijkheid. Die wetenschap en andere boodschappen uit het boek raakten mij zo diep dat ik ervan overtuigd was dat iedereen dit moest weten.


Mensen weten dit gewoon niet! Als ik het ze vertel, zal ook hun leven veranderen!

Zo dacht ik.


Ik vertelde het vol overgave aan iedereen die het maar horen wilde. En ook - en misschien wel vooral - aan iedereen die het NIET wilde horen.


Een vriendin van mij vond het boek ook zo geweldig. Ze kopieerde stukken van het boek op haar werk kopieerde en legde het bij collega's in het postvakje.

Wat bewonderde ik haar! Waarom was ik daar niet op gekomen?


Het zal niemand verbazen dat al onze acties juist een tegenovergestelde effect hadden. Mensen keerden zich juist van onze boodschap af.


Het was een pijnlijke manier om tot een inzicht te komen.


Iedereen is op een ander punt in zijn of haar reis en heeft andere dingen te leren of te doen. De waarheid is afhankelijk van het punt waar je bent op jouw reis. Het kan dus veranderen en hoewel de energie erachter gelijk blijft, is het gezichtspunt wel degelijk veranderlijk.


De waarheid is voor iedereen anders en door mijn waarheid door de strot van een ander te duwen, maak ik het niet meer waar voor jou of een ander.


Dus het enige wat ik kan doen is mijn waarheid – of liever gezegd: mijn frequentie – te leven en te zijn. Op die manier voelen mensen de energie achter het gezichtspunt en focussen we ons niet meer op de kleine stappen die we moeten zetten die voor iedereen anders zijn.


Maar juist op het grotere perspectief en waar al die verschillende kleine stappen toe moeten gaan leiden. Een nieuwe Aarde die straalt voor iedereen. Een mensheid die kan gaan bloeien.


Gelukkig hebben we daar veel hulp bij. In dit geval kun je Aartsengel Michael om hulp vragen met zijn zwaard van waarheid door illusies te prikken. En je kunt altijd de Witte Vlam van Goddelijke Waarheid gebruiken om je te helpen als je door de illusies de bomen in het bos niet meer ziet.


Deze meditatie helpt je daarbij.

Liefs,

Inge114 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Start hier jouw gratis meditatie

  • Facebook van Inge van Straalen
  • Instagram van Inge van Straalen
  • YouTube kanaal van Inge van Straalen