Het geschenk van je angst

De afgelopen week kwam ik hem weer tegen. Mijn angst. Van die verlammende angst. De angst dat ik niet goed genoeg ben.


Dan gaat mijn hart op slot. Gaat mijn energie op slot. Raak ik mijn vertrouwen in de stroom kwijt.


Door de jaren heen, heb ik geleerd dat als zoiets gebeurt, het belangrijk is om de energie niet te laten verstijven. Het in beweging te laten zijn.


Mijn neiging is om de oncomfortabele emoties weg te stoppen. Of om er in ieder geval zo snel mogelijk vanaf te komen. Alsof ze er niet mogen zijn.

En daardoor hou ik ze juist vast. Omdat ik ze zo diep wegstop.


Soms stop ik ze zo diep weg, dat ik niet meer weet waar ze begraven zijn. Ben ik vergeten dat ze er waren.


En dan gebeurt er iets kleins. Iets onbenulligs.

Maar de diep begraven emoties worden erdoor aangeraakt. En dan kan ik helemaal uit de bocht vliegen. Omdat een diepe wond wordt geraakt.


Misschien ken je dat gevoel wel… Zo’n open schaafwond. Als je daar heel zachtjes op blaast, krimp je bijna ineen. Zo heftig voelt dat soms.


Omdat de reactie veel groter kan zijn dan de gebeurtenis doet vermoeden, is het belangrijk naar de onderliggende wond te kijken.


Dat is niet altijd makkelijk. Want de wond kan zo diep weggestopt zitten dat je niet meer weet waar de werkelijke oorzaak ligt. Vooral als er emoties bij komen kijken, wil je vaak het liefst zo snel mogelijk ervan af. Weer wegkijken.


Daarom zijn die oncomfortabele emoties een groot geschenk. Ze wijzen je de weg naar de wond.


Dus omarm ik mijn angst. Ik bedank het en het mag er zijn. Ik neem de tijd om het helemaal te voelen. Even in mijn angst te zijn. Zodat de angst vanuit alle hoeken en gaten, vanuit de diepste grotten naar voren kan komen. Zodat ik het onder ogen kan zien.


En dan laat ik het los.


En ben ik weer een stuk lichter. Is de onderliggende wond weer een stuk geheeld.

Mijn angst is een grote schat!


Maar het voelt wel heeeeeeel erg fijn om het los te kunnen laten. Als je er klaar voor bent, gebruik dan deze meditatie. Geef je angst aan je Hoger Zelf. Wat een geschenk.69 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Start hier jouw gratis meditatie

  • Facebook van Inge van Straalen
  • Instagram van Inge van Straalen
  • YouTube kanaal van Inge van Straalen