Het sneeuwbal effect

De wereld loopt soms wat anders dan je denkt. Paden blijken je naar een andere bestemming te voeren dan je had verwacht. De verwachtingen die je had over waar je op dit moment zou zijn op je levensreis, blijken niet te kloppen met wat je om je heen ervaart.


Loslaten van verwachtingen is moeilijk. Loslaten van ideeën over je bestemming is nog moeilijker. Ik had stiekem verwacht dat we al veel verder in het proces van omwenteling zouden zijn. Dat we nu al echt met de opbouw bezig zouden zijn en dat het proces van aan het licht komen nu wel gedaan zou zijn.


Ik vind het af en toe best moeilijk om de moed erin te houden. De jubelstemming van “yesss, we zijn eindelijk begonnen”, slaat nu en dan om in “is het nog ver Grote Smurf?”


Heb je wel eens een grote verbouwing in je huis meegemaakt? Wat vind ik het heerlijk om met de sloophamer de eerste stukken af te breken.


Maar na een tijdje word ik moe, ben ik er wel klaar mee en wil ik beginnen met het mooi maken, het opbouwen. Helaas… doorzetten is het motto. En er lijkt geen einde aan te komen. En met elke mokerslag wordt het er alleen maar lelijker op.


Zo is het ook nu.


We zijn met “De Grote Verbouwing” bezig. We kunnen (en diep van binnen WILLEN we) niet meer terug. De afbraak is bezig. Daarna komt het puinruimen en de grote schoonmaak.


We kunnen nu nog niet opbouwen. We zijn nog niet klaar.


De gidsen vertelden mij:


“Zie de mensheid als een groep die heel lang in het pikkedonker heeft gezeten. Je kunt niet het licht in 1 keer fel aandraaien. Daar zijn ze niet op afgestemd. Dat doet pijn. Beetje bij beetje moet het licht aan. Totdat het uiteindelijk voluit kan gaan schijnen.


Vele mensen voelen zich fijn bij het duister. Omdat ze op die manier zich kunnen verschuilen en niet om zich heen en naar zichzelf hoeven te kijken. Maar langzaam aan wordt het lichter. En hoe lichter het wordt, hoe sneller het kan gaan.


Dan komt het sneeuwbal effect. Het komt. Echt. Maar laat je besef van tijd los. Leef in het moment. Dat zal je helpen om geduld te hebben. Om de tijd uit te schakelen. Vanuit ons perspectief is er nog maar net een klein lichtpuntje aangestoken en nu al zijn er zoveel lichtpuntjes bij. Heb vertrouwen en laat los.”


Deze keer als meditatie iets waar ik heel erg behoefte aan had: balans en liefde.

Geniet ervan!Liefs,

Inge

142 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Start hier jouw gratis meditatie

  • Facebook van Inge van Straalen
  • Instagram van Inge van Straalen
  • YouTube kanaal van Inge van Straalen