Olifant in de kamer

Is het jou ook wel eens opgevallen hoeveel versies er bestaan van dezelfde gebeurtenis? Het lijkt wel alsof er compleet verschillende voorvallen hebben plaatsgevonden. Iemand die naast je stond terwijl iets gebeurde, vertelt een heel ander verhaal. Hoe kan dat toch?


We beleven alles altijd vanuit een ander perspectief. Er zijn oneindig veel variaties erop. Het heeft te maken met je fysieke, emotionele, etherische, mentale, spirituele en astrale afstemming op dat moment.


Elk onderdeel geeft weer een eigen kleur en betekenis aan de omstandigheden om je heen. Als je je fysiek niet goed voelt, kan dat van invloed zijn op je perceptie. Als ik bijvoorbeeld veel pijn heb, of hormonaal in de war ben – tijd van de maand – is het alsof ik mezelf in een wolk bevind, die alle gewaarwordingen dempt.


Als je iets vanuit een eenheidsbewustzijn bekijkt, zie je waarschijnlijk voornamelijk wat de mensheid verbindt. Kijk je vanuit een dualiteitsbewustzijn, zou het kunnen zijn dat je ziet wat jou onderscheid van de anderen.


Het beeld wat ik altijd krijg is het verhaal van de blinden die voor het eerst kennismaken met een olifant door een deel aan te raken. Degene die de poot voelt, trekt de conclusie dat een olifant als een boomstam is. Degene die de staart te pakken heeft, zegt dat een olifant als een touw is…. Enzovoorts.


Wij worden uitgedaagd om alles vanuit een multidimensionaal perspectief te bekijken. Door een stap terug te doen en onze blik te vergroten. Ervan uit te gaan dat er dingen zijn die wij nog niet zien, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe inzichten.


Als mensheid zien we nog maar een beperkt deel van het geheel. Zelfs vanuit multidimensionaal perspectief. We worden voorbereid om ons blikveld te verbreden. Om inzichten te gaan krijgen die we ons nu nog niet voor kunnen stellen.


Die kunnen alleen komen als wij ons blijven openstellen.


Blijven loslaten. Een stapje terug doen om iets vanaf een afstand te bekijken. Vanuit neutraliteit.


De gidsen gaven mij een Hoger Zelf meditatie om ons hierbij te ondersteunen. Zodat we hulp kunnen krijgen van ons Hoger Zelf dat al vanuit neutraliteit naar alles kan kijken, vanuit multidimensionaal perspectief.


56 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Start hier jouw gratis meditatie

  • Facebook van Inge van Straalen
  • Instagram van Inge van Straalen
  • YouTube kanaal van Inge van Straalen