Waar ben jij dankbaar voor?

Een aantal jaar geleden was ik een fanatieke Vijf Ritmes danser. Iedere woensdag avond dansten wij met een groep in een ruimte die eigenlijk aan de krappe kant was voor alle mensen. Ik vond het altijd best lastig om mij zo tussen alle mensen door te bewegen. Als iemand die meestal net tot aan de schouders van anderen reikt, raak je al snel in de verdrukking. (Ja, ik ben echt maar 1m50). Ik voelde mij enorm beperkt in mijn bewegingsvrijheid.


Tot mijn lerares zei: “Focus je niet op de mensen, maar focus je op de ruimte TUSSEN de mensen.”


Dat hielp. Dat hielp enorm.


Ineens zag ik de ruimte en niet meer de obstakels.

Ik voelde ineens dat wat je aandacht geeft, groeit. Dat het een kwestie is van je perspectief verleggen. Ik kreeg meer adem, meer ruimte, meer vrijheid.


Was de ruimte groter geworden?

Nee!


Waren er ineens minder mensen?

Nee!


Maar door mijn aandacht te verleggen, veranderde wel mijn ervaring van de realiteit.


Het is nu ook weer zo actueel. Want wat voel ik mij beperkt in mijn doen en laten. In mijn vrijheden.


Ja, ik ben lichtwerker, ik weet dat ik hiervoor gekomen ben. Maar soms moet ik moeite doen om het te voelen. Dat wat ik doe ertoe doet! Want het kan zo eindeloos voelen. Hopeloos. Alsof al ons werk toch niets uitmaakt.


Op dat soort momenten helpt het om mij te focussen op wat we wel hebben. Waar we naar toe gaan. Om mij te focussen op de ruimte in mij en de frequentie waar we naar toe gaan. Die er wel al is, maar die vaak ondergesneeuwd raakt door alle oude energie die los komt en die we afvoeren met z'n allen.


Daarom ben ik begonnen met een 30 dagen dankbaarheid uitdaging.

Elke avond voordat ik ga slapen, focus ik mij op alle dingen waar ik dankbaar voor ben. Het opent mijn hart. Dus nu ga ik elke avond slapen met een open hart.


Dankbaarheid is samen met vreugde één van de hoogste frequenties die voor ons toegankelijk is op deze aarde. En waar je je op focust, groeit. Meer dankbaarheid, meer hoge dankbaarheid frequentie.


Het helpt. Het geeft mij kracht. Het geeft mij meer ruimte en vrijheid.


Ik ben dankbaar voor de prachtige mensen in mijn leven.

Ik ben dankbaar voor het heerlijke eten dat ik elke avond krijg.

Ik ben dankbaar voor de mooie mensen waar ik via mijn werk mee in aanmerking kom.

Ik ben dankbaar voor JOU!


Deze week kreeg ik als ondersteuning voor ons een healing van de energie die langs onze ruggengraat loopt. Het is een hele essentiële verbinding waardoor zowel de kosmische als de aarde energie stroomt. Eigenlijk precies waar we nu op deze aarde mee bezig zijn.

Enjoy!36 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven