Zit je in de knoop?

"Hou vol. Het licht heeft al gewonnen!"


Dat is wat ik steeds te horen krijg. Verschillende boodschappen van verschillende kanalen die zeggen dat de grote strijd al voorbij is.


Maar waarom voelt het dan niet zo?


Een mooie vraag voor de gidsen! Dit is het antwoord wat ik kreeg:


"Er zijn verschillende tijdslijnen. En soms komen die bij elkaar in 1 knoop. Je kunt uit vrije wil keuzes maken, maar uiteindelijk kom je ongeacht het pad dat je hebt gekozen terecht in een knooppunt, vanuit waar je weer een vrije keus kunt maken, die je weer leidt naar het volgende knooppunt.


Een knooppunt zijn gebeurtenissen en ervaringen die vaststaan. Die hoe dan ook zullen gebeuren. De details kunnen verschillen, het tijdstip kan veranderen, maar uiteindelijk zal een bepaalde energie op je pad komen. Van jou persoonlijk als ziel, maar ook van ons collectief als mensheid.


Op persoonlijk vlak wordt voor onze geboorte – of soms voor aanvang van onze hele zielenreis – het knooppunt bepaald door onszelf. Jij als ziel kiest bepaalde gebeurtenissen of ervaringen. Je zou dit zielencontracten kunnen noemen, of persoonlijk karma. In ieder geval: je wordt geleid naar die ervaringen. En linksom of rechtsom, je zult de ervaring meemaken. Alleen kun je door je spirituele werk de heftigheid van de ervaring beïnvloeden. Ken je dat gevoel: dat je hele leven je naar dat ene bepaalde punt heeft gebracht? Dat is hoe een knooppunt voelt.

Op collectief niveau werkt het precies hetzelfde. Het knooppunt heeft alleen een grotere impact, het is op groepsniveau of zelfs op planetair niveau aangebracht. Een voorbeeld van zo’n knooppunt is degene waaraan de mensheid zich op dit moment aan het ontworstelen is. Het grote Atlantis en Egypte karma, het trauma van de “grote zondeval”. Het gaat om het groepskarma, groepstrauma wat de mensheid heeft opgelopen. De ervaring van de polariteit, hoe het voelt om afgesloten te zijn van het Licht.


Op dit moment zitten komen jullie net uit een groot knooppunt wat niet alleen collectief bepaald was, maar waar ook vele individuele punten bij elkaar kwamen.

In een knooppunt – individueel en collectief - komen altijd verschillende tijdslijnen bijeen. En jullie kunnen dan als mens en als mensheid kiezen welke collectieve tijdslijn jullie willen bewandelen.


Op jullie eigen manier doen jullie allemaal (bewust of onbewust) je stinkende best om zoveel mogelijk licht te verankeren en op die manier de tijdslijn van je keuze te bewandelen.


Jullie zijn over het knooppunt heen, maar jullie voelen nog steeds de magnetische kracht van het knooppunt. Het kan voelen alsof je steeds weer terug wordt getrokken naar het knooppunt. Daarom voelt het alsof jullie nog steeds geen millimeter op zijn geschoten. Elke centimeter is bevochten. En omdat jullie moe worden is het alsof elke stap die je zet steeds zwaarder wordt.


Blijf geloven, blijf voor jezelf zorgen."


105 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Start hier jouw gratis meditatie

  • Facebook van Inge van Straalen
  • Instagram van Inge van Straalen
  • YouTube kanaal van Inge van Straalen